Werkstress is grote oorzaak van psychisch verzuim

Iedereen heeft wel eens stress op het werk. Dat is op zich niet erg. Werkstress is zelfs goed, door de adrenaline die vrijkomt om te presteren. Maar iemand die continu stress ervaart, kan lichamelijke of psychische klachten krijgen en ziek worden. Letterlijk. En dat kan grote gevolgen hebben. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld maar liefst 8 maanden kwijt.

 

Een kwart van het langdurend psychisch verzuim is stressgerelateerd. Dit percentage stijgt jaarlijks. Stress wordt een werknemer vaak te veel als de spanning op verschillende gebieden oploopt, en hij hierdoor de controle verliest op het werk, thuis, of bijvoorbeeld financieel. De balans tussen werk en privé raakt verstoord.  Bron; Arboned.

Voorkom langdurig verzuim en burnout door de unieke ontspannende stress-release sessies.

U kunt het ziekteverzuim van uw medewerkers terugdringen en hun psychische en lichamelijke gezondheid bevorderen door hen op regelmatige basis een Bars™sessie of Ankh sessie te laten ontvangen. Deze sessies zijn specifiek gericht op het loslaten van spanning, het leegmaken van het hoofd, het activeren van het parasympatische zenuwstelsel. De activatie van de belangrijkste hersenzenuw, de nervus vagus, is verantwoordelijk voor het tot rust komen van het systeem. 

De nervus vagus is een essentieel onderdeel van het autonome zenuwstelsel en is verbonden met alle organen in ons lichaam. Het verbindt het brein met alle belangrijke organen zoals de darmen, de maag, het hart en de longen. Ook heeft het invloed op je mentale welzijn. Daarom is het optimaliseren van het functioneren van je nervus vagus erg belangrijk. Het kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken. Een toename van activiteit in je nervus vagus activeert het parasympatische zenuwstelsel. Zo’n toename betekent dat het lichaam zich dus sneller kan ontspannen na een stressvolle periode.

FemmeSense biedt sessies aan van 30 of 45 minuten.  Het is mogelijk dat er 2 medewerkers tegelijk een sessie krijgen. Tijdens de sessies die gegeven worden hoeft er niet gepraat te worden. Wij kunnen bij u op locatie komen om deze ontspannings sessies te geven. 

Een groep klanten heeft een traject gevolgd van opeenvolgende Bars™sessies in 6-12 weken bij FemmeSense die op dat moment in de ziektewet zaten vanwege burnout klachten.Zij konden tijdens en na dit traject de volgende verbeteringen aangeven:


meer energie,
beter slapen,
beter in hun vel zitten,
beter en sneller beslissingen nemen,
beter voor zichzelf opkomen,
betere concentratie,
betere focus,
zelfverzekerder,
minder angst en lichamelijke klachten. 

Heeft u interesse in het bevorderen van de mentale en fysieke gezondheid van uw medewerkers door periodieke sessies? Stel gerust uw vragen via deze knop